Ще започнем силна кампания за реформа на службите. Това обяви съпредседателят

...
Ще започнем силна кампания за реформа на службите. Това обяви съпредседателят
Коментари Харесай

Кирил Петков: Не ни плаши евентуален нов проект на Радев

Ще стартираме мощна акция за промяна на службите. Това разгласи съпредседателят на " Продължаваме промяната " Кирил Петков. 

" Кои органи ще сезира президентът? Ние от дълго време желаеме да има промяна в ДАНС, даже акад. Денков предложи промяна на шефа, само че това беше блокирано от президента. Сезиране на нереформирани институции е едно празно говорене ", сподели Петков

" Когато сезираме органи, първо би трябвало да ги реформираме, преди да ги сезираме. От Политическа партия продължаваме да твърдим, че никой не може да бъде над закона. И с цел да не си приказваме единствено общи приказки, ние ще стартираме мощна акция за промяна на службите ", анонсира Петков.

" Когато има промяна в службите и в прокуратурата, няма единствено по медиите да се приказва от едната или от другата страна и да има въпроси за съветници и за други корумпирани истории. Ще има действително следствие. Мисля, че времето да се случат измененията в ДАНС е пристигнало ", добави той.

Петков увери, че в " Промяната " не са обезпокоени от възможен нов политически план на Румен Радев, само че подсети, че по Конституция той няма право да бъде политически водач и президент по едно и също време.

" Корупцията за жалост може да бъде обстоятелството във всяка една институция, изключително когато е имало монополизиране на властта в някакъв интервал от време. Ние от Политическа партия твърдим, че нулева корупция би трябвало да е мотото за всички българи, само че по тази причина ни трябват институции, които да работят ", посочи още Кирил Петков. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР